Politie stopt tijdelijk zoektocht broertjes

8 mei 2013 om 22:15 door © 2013 ANP
Politie stopt tijdelijk zoektocht broertjes

ELSOO (ANP) - De politie heeft de zoektocht naar de twee vermiste kinderen uit Zeist in het Limburgse Elsloo woensdagavond rond 22.00 uur gestaakt. Het is te donker om verder te speuren.

De zoektocht naar de broers van 7 (Julian) en 9 jaar (Ruben) wordt donderdag tussen 07.00 en 08.00 uur hervat. De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Hij heeft zelfmoord gepleegd en werd dinsdag dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat. Een zoektocht daar leverde dinsdag niets op.

In reactie op een tip startte de politie woensdagavond vervolgens een zoektocht in het Bunderbos in Elsloo. Dertig landmachtmilitairen van de 13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot en acht zogenoemde combat trackers van het Korps Mariniers hielpen daarbij.

De laatsten zijn gespecialiseerd in het vinden van minieme veranderingen in het terrein, zoals voetafdrukken. De mariniers werden in de nacht van dinsdag op woensdag ook al ingezet bij de zoektocht in Doorn naar de twee broertjes.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d