'Eigen zoekactie begrijpelijk, maar onhandig'

10 mei 2013 om 09:40 door © 2013 ANP
'Eigen zoekactie begrijpelijk, maar onhandig'

UTRECHT (ANP) - Verschillende mensen die de politie willen helpen om de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) te vinden, doen vrijdag oproepen op sociale media voor eigen zoekacties. Donderdagavond kamden al enkele tientallen mensen op eigen initiatief recreatiegebied het Doornse Gat nogmaals uit.

De politie begrijpt volgens een woordvoerder heel goed dat mensen ,,graag iets willen doen om dit drama op te lossen''. ,,Maar het is zeer de vraag of dat nut heeft en of het wel handig is'', zegt hij. ,,Stem in elk geval altijd eerst met de politie af waar je heen gaat en wat je van plan bent.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d