'Aantal hongerstakers neemt verder af'

11 mei 2013 om 20:40 door © 2013 ANP
'Aantal hongerstakers neemt verder af'

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal hongerstakende asielzoekers neemt verder af. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn er in Rotterdam zaterdag nog 15 uitgeprocedeerde asielzoekers in hongerstaking, van wie er zes ook niet drinken.

Donderdag waren er in Rotterdam nog 66 hongerstakers. Vrijdag waren daar nog 45 mensen die niet aten, van wie 15 ook weigerden te drinken. In het detentiecentrum op Schiphol zijn er op dit moment geen hongerstakingen meer, aldus het ministerie.

De hongerstakers protesteren tegen hun opsluiting. De asielzoekers in de detentiecentra willen dat ze als zodanig worden behandeld en niet als crimineel worden opgesloten. Ze vinden hun detentie onmenselijk, aldus de Werkgroep Deportatieverzet. Volgens de werkgroep ligt het aantal hongerstakers overigens hoger.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d