'Willem-Alexander wist al 1,5 jaar van 30 april'

11 april 2013 om 19:06 door Metro redactie
'Willem-Alexander wist al 1,5 jaar van 30 april'

Prins Willem-Alexander wist al anderhalf jaar dat hij op 30 april van dit jaar koning zou worden. Dat zei radio-dj Gerard Ekdom donderdag op 3FM. Ekdom was een van de gasten op de zogenoemde uitblinkerslunch op paleis Noordeinde.

Volgens Ekdom sprak Willem-Alexander 'heel open' over zijn aanstaande koningschap. "Ik weet het eigenlijk al anderhalf jaar", zou de prins hebben gezegd. "De overgang verloopt soepel, omdat we het allemaal zelf in de hand hebben. Dat was vroeger natuurlijk wel anders, we leven in een andere tijd."

Volgens Ekdom was de lunch, waarvoor 27 Nederlanders waren uitgenodigd die een bijzondere prestatie hebben geleverd, 'heel casual, heel relaxed'. Er waren geen afspraken over een geheimhoudingsplicht, aldus de 3FM-dj. De NOS meldt dat onder anderen PvdA-leider Diederik Samsom, zangeres Trijntje Oosterhuis en Q-music-dj Kristel van Eijk en Bauke Vaatstra, de vader van de vermoorde Marianne Vaatstra bij de lunch aanwezig waren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d