Verdachte 'Leiden' even op ambassade

26 april 2013 om 08:20 door © 2013 ANP
Verdachte 'Leiden' even op ambassade

DEN HAAG (ANP) - De Nederlander die zou hebben gedreigd met een schietpartij op Leidse scholen is donderdagmiddag (lokale tijd) even op de Nederlandse ambassade in Costa Rica geweest. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag gezegd.

Wat de 18-jarige verdachte in het ambassadegebouw in de hoofdstad San José heeft gedaan, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Volgens een lokale tv-zender zou hem een ticket naar Nederland zijn aangeboden, maar dat is niet bevestigd.

Maandag bleven alle middelbare scholen in Leiden dicht als gevolg van de bedreiging. Dinsdag en woensdag waren er lessen, maar stond er politiebewaking voor elk schoolgebouw.

Conflict

De 18-jarige is een oud-leerling van Scholengroep Leonardo da Vinci in Leiden. Hij zou een conflict hebben gehad met een van de leerkrachten, meldden gemeente, de politie en justitie woensdagmiddag. De schoolleiding ontkende dat later.

De jongen wordt verdacht van bedreiging, waar maximaal 2 jaar celstraf op staat. Justitie ziet het liefst dat de verdachte vrijwillig naar Nederland komt. Maar als dat niet gebeurt, dan sluit het Openbaar Ministerie niet uit dat er een internationaal arrestatiebevel uitgaat.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d