Republikeinse demonstranten aangehouden

30 april 2013 om 11:06 door Metro redactie
Republikeinse demonstranten aangehouden

Twee republikeinse demonstranten zouden zijn aangehouden op de Dam. Dat meldt voorzitter van het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) Anjo Clement dinsdag rond 11.00 uur. Volgens hem gaat het onder anderen om de studente Joanna, die eerder dit jaar ook al in aanraking kwam met de politie.

Clement meldt dat hij vanuit het politiebusje werd gebeld door Hans Maessen, een ander lid van het NRG. De politie kan het bericht niet bevestigen.

Joanna hield begin dit jaar een protestbord omhoog bij het verjaardagsfeest voor koningin Beatrix in Utrecht. Eerder dinsdag was ze op weg naar de Dam om daar te protesteren tegen de monarchie. Ze had een protestbord bij zich, maar wilde nog niet verklappen welke boodschap daarop zou komen te staan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d