'Ondergedoken Roemeen brein achter Kunstroof'

6 april 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
'Ondergedoken Roemeen brein achter Kunstroof'

BOEKAREST (ANP) - De Roemeense politie en justitie hebben een internationaal opsporingsbevel doen uitgaan naar de vierde belangrijke verdachte van de schilderijenroof uit de Rotterdamse Kunsthal. Het zou gaan om de Roemeen Adrian Procop, een goede vriend van de hoofdverdachte Radu Dogaru. Procop zou het brein zijn achter de roof van eind vorig jaar. Dat meldt de Roemeense internetkrant Ring.

Volgens de nieuwssite, die zich beroept op betrouwbare bronnen binnen justitie, zou Procop samen met zijn vader zijn ondergedoken in Italië. Het is de eerste keer dat de naam van de vierde belangrijke verdachte wordt bekendgemaakt, wiens aanhouding ruim twee weken geleden door de Roemeense media werd voorspeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d