Mari van de Ven juicht blauwe koningscreaties toe

30 april 2013 om 15:05 door Metro redactie
Mari van de Ven juicht blauwe koningscreaties toe

Mari van de Ven vindt het mooi dat zowel Máxima en Beatrix als de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane dinsdagmiddag in het blauw gekleed gingen in de Nieuwe Kerk. "En wat ook heel fijn en leuk is, is dat de jurk van een Nederlandse ontwerper is", zegt hij tegen Novum Nieuws over de robe van Máxima, die werd gemaakt door Jan Taminiau.

De tiara van de nieuwe koningin is volgens de visagist en haarstylist 'prachtig en koninklijk'. "Ze droeg haar haar net als 's ochtends in een asymmetrische wrong, uit het gezicht. Dat is belangrijk bij zo'n gelegenheid", legt Van de Ven uit.

Máxima droeg wat extra kleur op haar lippen maar voor de rest was haar make-up 'niet te overdreven', aldus Van de Ven. "Maar dat moet ook niet op zo'n dag."

In de Nieuwe Kerk werd koning Willem-Alexander officieel ingehuldigd. Later dinsdag vindt een receptie voor genodigden plaats in het Paleis op de Dam. 's Avonds varen de nieuwe koning en koningin Maxima met de Koningsvaart over het IJ.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d