Koning Willem-Alexander is nu ingehuldigd

30 april 2013 om 15:05 door © 2013 ANP
Koning Willem-Alexander is nu ingehuldigd

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander is ingehuldigd na de eed- en belofteaflegging door de Kamerleden. Dat is dinsdagmiddag gebeurd in De Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens een Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal door Kamerleden en vertegenwoordigers van de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De inhuldiging was definitief door de eedaflegging van de koning en de daaropvolgende eed- of belofteafleggingen.

Willem-Alexander was op het moment van de eedaflegging en inhuldiging al koning. Dat werd hij automatisch toen zijn moeder koningin Beatrix haar handtekening zette onder de Akte van Abdicatie. Voorafgaand aan zijn aflegging van de eed op de Grondwet en het Statuut hield Willem-Alexander een korte toespraak waarin hij onder meer dank uitsprak aan zijn moeder prinses Beatrix.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d