Koning terug naar paleis voor receptie

30 april 2013 om 14:59 door Metro redactie
Koning terug naar paleis voor receptie

Na de inhuldiging in de Nieuwe Kerk heeft koning Willem-Alexander zich weer naar het Paleis op de Dam begeven. Daar wordt vanaf 16.30 uur een receptie gehouden voor genodigden. Hierbij zijn onder meer vorstelijke en buitenlandse missies aanwezig. Ook de leden van de Staten-Generaal, het corps diplomatique en de rijksministerraad wonen het feest bij.

De receptie vindt plaats in de Burgerzaal van het paleis. Deze zaal is 'een weerspiegeling van de kosmos', met beeldhouwwerk van de zeventiende-eeuwse beeldhouwer Artus Quellinus. Wat zich precies gaat afspelen in de zaal is niet bekend. Voorafgaand aan de receptie worden foto's genomen met de koninklijke familie en de vorstelijke en bijzondere missies.

Rond 19.15 uur vertrekken het koningspaar, de koninklijke familie en andere genodigden naar filmmuseum Eye. Hier kijken ze via een liveverbinding naar een opvoering van het Koningslied, waarna een stuk uit de opera L'Amour des Trois Oranges wordt opgevoerd op het plein voor het museum.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d