Kamer wil opheldering over zorgakkoord

23 april 2013 om 16:03 door © 2013 ANP
Kamer wil opheldering over zorgakkoord

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil voor woensdagmiddag per brief opheldering over de onderhandelingen tussen kabinet en sociale partners over de zorgsector. SP-Kamerlid Renske Leijten drong daar dinsdag op aan en kreeg steun van andere fracties. Mogelijk houdt de Kamer deze week nog een debat over het onderwerp.

De gesprekken over een zorgakkoord verlopen moeizaam. Ze gaan vooral over het dreigende banenverlies in de thuiszorg. De vakbond Abvakabo FNV heeft aangeboden loonruimte te gebruiken om banenverlies te voorkomen, maar het kabinet is daar nog niet op ingegaan. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft een eigen voorstel neergelegd.

Oppositiefracties zeggen dat zij door de coalitie van VVD en PvdA zijn benaderd om straks mee te praten over de uitkomst. Steun is nodig omdat het kabinet in de Senaat geen meerderheid heeft.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d