Kabinet doet nieuw voorstel over thuiszorg

20 april 2013 om 12:10 door © 2013 ANP
Kabinet doet nieuw voorstel over thuiszorg

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft zaterdag een nieuw voorstel gedaan over de bezuinigingen op de thuiszorg. Over de inhoud daarvan wil staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) geen mededelingen doen om ,,het proces'' niet te verstoren, meldt zijn woordvoerster.

Van Rijn en minister Edith Schippers spraken afgelopen week met werkgevers en werknemers over de voorgenomen bezuinigingen en hervormingen in de zorg. FNV-vakbond Abvakabo legde vrijdagavond een finaal voorstel op tafel waarbij personeel in de thuiszorg een deel van de loonsverhoging voor komend jaar zou inleveren om banen te behouden. De bond vreest dat door de kabinetsplannen 100.000 banen in de thuiszorg vervallen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d