John Ewbank aanwezig bij feest Ahoy

29 april 2013 om 23:10 door © 2013 ANP
John Ewbank aanwezig bij feest Ahoy

RIJSWIJK (ANP) - De componist van het Koningslied John Ewbank is dinsdag aanwezig in Ahoy. Daar zullen duizenden mensen het omstreden Koningslied zingen, samen met bekende artiesten.

Ewbank heeft zijn aanwezigheid maandagavond tegenover het ANP bevestigd. ,,Je zal mij niet horen zingen, maar ik ben er inderdaad wel bij.'' De componist wil de aanwezigen niet in de kou laten staan en komt daarom naar Rotterdam.

Er was laatste dagen veel te doen om het Koningslied omdat het door duizenden mensen werd afgekraakt. Daarop besloot Ewbank het lied in te trekken, maar het organiserend comité besloot toch met het lied door te gaan.

Samen voor Oranje

Voor het meezingconcert Samen voor Oranje waren maandagmiddag nog 1000 kaarten beschikbaar, waar Nederlandse artiesten worden begeleid door het Metropole Orkest. Er zijn 9000 kaarten verkocht.

Presentator Paul de Leeuw repeteert dinsdag het koningslied met het publiek, voorafgaand aan het concert. Onder anderen Marco Borsato, Alain Clark, Anita Meijer, Edsilia Rombley en Glennis Grace zullen Willem-Alexander en Máxima 's avonds toezingen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d