Jaar cel voor opzettelijk aanrijden fietser

18 april 2013 om 15:25 door © 2013 ANP
Jaar cel voor opzettelijk aanrijden fietser

LELYSTAD (ANP) - Een 25-jarige man die in december vorig jaar opzettelijk inreed op een fietser in Almere, moet een jaar de cel in. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de man donderdag voor zware mishandeling. De fietser brak door de aanrijding zijn sleutelbeen en een rib.

Jefney W. reed het slachtoffer aan na een ruzie over vuurwerk. Het 12-jarige broertje van de vriendin van W. had even daarvoor een rotje tussen het winkelend publiek gegooid. Omdat de fietser zich daarmee bemoeide, schepte W. hem met zijn auto.

Het Openbaar Ministerie bestempelde de actie als poging tot doodslag en had 4 jaar geëist. De rechtbank vond dat W. daarvoor niet snel genoeg reed. Wel is hij 2 jaar zijn rijbewijs kwijt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d