Hersenschudding voor Iwema

21 april 2013 om 22:50 door © 2013 ANP
Hersenschudding voor Iwema

AUSTIN (ANP) - Jasper Iwema heeft 'slechts' een hersenschudding overgehouden aan zijn zware crash bij de Grote Prijs van Amerika. Op het circuit van Austin ging hij in Moto3-klasse in de 12e ronde hard onderuit. Iwema moest met een helikopter naar het ziekenhuis nadat hij een paar minuten buiten bewustzijn was.

,,Toen ik bijkwam gaf ik allemaal verkeerde antwoorden, ik wist niet waar ik was en stelde rare vragen. Daarom wilde de dokter dat ik even naar het ziekenhuis ging om te kijken of ik niets had. Er zijn foto's gemaakt van mijn hoofd, mijn borst, mijn longen. Ik heb barstende hoofdpijn, maar verder heb ik nergens last van'', liet de Drent zondagavond weten.

Van de crash weet Iwema niets meer. ,,Ik weet dat ik een goede start had en dat ik moest uitwijken voor een andere crash. Het hele groepje kwam voorbij en ik moest achter aansluiten. Ik was net Oettl voorbij en liep een beetje in op het groepje voor me, toen mijn voorwiel weg gleed. Ik had al twee, drie momentjes met de voorkant gehad en misschien was ik iets te gretig om bij het volgende groepje te komen. Van de landing en alles direct erna, weet ik niets meer. Misschien maar goed ook.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d