Fervent cannabisgebruiker begint jong

27 april 2013 om 16:30 door © 2013 ANP
Fervent cannabisgebruiker begint jong

RIJSWIJK (ANP) - Mensen die intensief cannabis gebruiken, zijn gemiddeld jonger begonnen dan mensen die slechts af en toe blowen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut.

Mensen die vrijwel dagelijks cannabis gebruiken, begonnen gemiddeld toen ze 15,5 jaar oud waren. De mensen die incidenteel hasj of wiet gebruiken, deden dat gemiddeld voor het eerst toen ze gemiddeld 17,2 waren.

,,Uit verschillende onderzoeken weten we dat hoe jonger mensen beginnen, hoe groter de kans is dat er problematisch gebruik ontstaat. Dat geldt voor cannabis, maar bijvoorbeeld ook voor alcohol’’, legt onderzoeker Franz Trautmann van het Trimbos-instituut uit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d