Damhert met pijl door kop afgeschoten

23 april 2013 om 16:01 door Jurgen van der Hoeven
Damhert met pijl door kop afgeschoten

Het Friese damhert met een pijl door zijn kop is afgeschoten. Maandagavond werd het dier door een jager met een geweer doodgeschoten. Dat maakt de Friese natuurorganisatie It Fryske Gea dinsdag bekend. Het provinciebestuur van Friesland had toestemming gegeven om het beest af te schieten.

De zoektocht naar het beest kwam in een stroomversnelling na publicaties in verschillende media over het beest. ''De druk op de jager is de afgelopen dagen opgevoerd'', aldus Ane Zijlstra van de natuurorganisatie.

De pijl is door de jager uit de kop van het beest gehaald. Volgens de natuurorganisatie gaat het niet om een kruisboogpijl zoals eerder werd geopperd. ''Kruisboogpijlen zijn veel korter'', zegt Zijlstra daarover. De pijl is bij de politie ingeleverd voor onderzoek. It Fryske Gea sprak de hoop uit dat de politie de dader snel vindt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d