Brandgevaar in de natuur blijft groot

8 april 2013 om 09:40 door © 2013 ANP
Brandgevaar in de natuur blijft groot

APELDOORN (ANP) - Het risico op natuurbranden door de extreme droogte blijft onverminderd groot. Voor Overijssel, Gelderland, Utrecht en een groot deel van Limburg geldt nu al 3 weken de op één na hoogste alarmfase voor natuurbranden (code oranje).

Ook in Drenthe, de Kop van Noord-Holland en Oost-Brabant is het oppassen geblazen aldus de brandweer.

Er is nu al zo lang geen neerslag gevallen dat de grondwaterstand in zandgebieden ook aan het zakken is. Waterschap Vallei en Veluwe laat daarom deze week extra water in om de waterstand op peil te houden. In dorpen en steden wordt het waterpeil in grachten en sloten op maximumhoogte gebracht.

In het stroomgebied van de grote rivieren zijn dergelijke maatregelen niet nodig, omdat de rivieren deze maanden juist opvallend veel smeltwater uit de Alpen afvoeren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d