12 jaar cel voor moord op campingbaas

18 april 2013 om 15:35 door © 2013 ANP
12 jaar cel voor moord op campingbaas

DEN BOSCH (ANP) - Voor het doodschieten van campingbaas Fred Nijholt, op 17 mei vorig jaar in Ledeacker (Noord-Brabant), is de 45-jarige Leentje H. veroordeeld tot 12 jaar cel. In tegenstelling tot justitie houdt de rechtbank in Den Bosch haar vriend Piet M. (57) niet verantwoordelijk voor de dood van de campingeigenaar.

Tegen beide campingbewoners werd op 29 maart nog 15 jaar gevangenisstraf geëist wegens moord. Justitie ging ervan uit dat M. het wapen waarmee is geschoten aan zijn vriendin had overhandigd, maar de rechtbank vindt dat niet bewezen. De man is alleen veroordeeld voor bezit van een wapen en munitie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d