Uitstel van taxibeleid in Amsterdam door troonswisseling

20 maart 2013 om 17:16 door Anne-Fleur Pel
Uitstel van taxibeleid in Amsterdam door troonswisseling

Het nieuwe taxibeleid in Amsterdam is met een maand uitgesteld tot 1 juni vanwege de troonswisseling. Reden is de buitengewone inzet die de politie en toezichthouders moeten leveren voorafgaand, tijdens en in de dagen na de abdicatie in inhuldiging op 30 april. Hun inzet bij het handhaven van de nieuwe taxiregels op de standplaatsen is met name in het begin essentieel en dat is onvoldoende mogelijk. Ook is er extra politie nodig op 4 en 5 mei en een mogelijk kampioenschap van Ajax.

Vanaf 1 juni moeten taxichauffeurs die passagiers meenemen van een taxistandplaats of van straat aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxiorganisatie (TTO) en in bezit zijn van een Amsterdamse Taxxxipas. Als de nieuwe taxiregels van kracht zijn, houden TTO’s hun chauffeurs in de gaten en de gemeente controleert op niet-aangesloten chauffeurs. Op de taxistandplaatsen houden de TTO’s gezamenlijk toezicht op een ordelijk verloop. In geval van problemen staat de politie en toezichthouders uiteraard paraat, indien nodig in grote getale. Hiervoor is in mei onvoldoende capaciteit. Per 1 juni is de beschikbaarheid weer op peil.

De beslissing tot uitstel is genomen met instemming van de drie al vergunde TTO’s en de negen taxibedrijven die een TTO-vergunning hebben aangevraagd.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d