Ontuchtzaak Huizen voor de rechter

18 maart 2013 om 04:55 door © 2013 ANP
Ontuchtzaak Huizen voor de rechter

AMSTERDAM (ANP) - De 27-jarige onderwijsassistent Stefan P. moet maandag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. P. wordt verdacht van een reeks gevallen van ontucht, met onder anderen kinderen van een school voor blinden en slechtzienden.

Het gaat maandag om een pro-formazitting. De zaak zal pas in juni inhoudelijk worden behandeld, een jaar nadat de eerste aangifte tegen de verdachte bij de politie binnenkwam. Justitie laat momenteel onder meer nog onderzoek verrichten naar gegevens bij Facebook en Hotmail, omdat P. ook via die kanalen slachtoffers zou hebben gezocht.

De startaangifte betrof de verklaringen van een 16-jarige jongen, over een incident met P. in het uitgaansleven. In het onderzoek dat daarop volgde, breidde de verdenking tegen P. zich uit.

Onderzoek van een psycholoog en een psychiater heeft inmiddels geleid tot de conclusie dat P. gedwongen moet worden behandeld in een tbs-kliniek. Volgens zijn advocate Harriët de Kroon is dwang niet nodig, omdat haar cliënt wil meewerken aan die behandeling.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d