Hartafdeling Haga onder Leidse leiding

18 maart 2013 om 04:45 door © 2013 ANP
Hartafdeling Haga onder Leidse leiding

HAGAZIEKENHUIS

DEN HAAG/LEIDEN (ANP) - De afdeling cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis staat met ingang van maandag onder Leidse supervisie. Professor Robert Klautz van het Leids Universitair Medisch Centrum begint die dag als hoofd van de vakgroep in het in opspraak geraakte Haagse ziekenhuis.

Zaterdag meldde radioprogramma Argos dat er tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen stierven op de afdeling cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis. Dat klopte volgens het bestuur niet, maar er was wel degelijk een gebrekkige samenwerking tussen de chirurgen. Vandaar dat het Hoofd Cardiochirurgie in Den Haag uit zijn functie werd gezet.

De Haagse afdeling cardiochirurgie valt vanaf maandag onder de afdeling Thoraxchirurgie uit Leiden. Dat zou de problemen het hoofd moeten bieden, verwacht het bestuur van het HagaZiekenhuis. De IGZ onderzoekt overigens de problemen bij het Haagse ziekenhuis.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d