'Bosjongen heeft zijn plek gevonden'

30 maart 2013 om 10:15 door © 2013 ANP
'Bosjongen heeft zijn plek gevonden'

RIJSWIJK (ANP) - Robin van Helsum uit Hengelo, alias de 'bosjongen' uit Duitsland, heeft zijn plek gevonden. Dat schrijft het AD zaterdag. De krant ging op zoek naar de jongen en vond hem in Berlijn.

Robin meldde zich najaar 2011 bij de Duitse autoriteiten met het verhaal dat hij jarenlang in een bos had geleefd. Hij zou Ray heten en een minderjarige wees zijn. De Duitsers gaven hem daarop onderdak, zakgeld en Duitse les. Medio vorig jaar bleek dat allemaal niet waar te zijn. De jongen was vanuit Nederland op de vlucht voor allerlei problemen.

Het AD schrijft dat Robin nu heel mager is en Duits spreekt. Hij had destijds gelogen omdat hij wist dat de Duitsers dan voor hem zouden zorgen. Verder heeft hij nu een baantje. Zijn advocaat zou hem hebben aangeraden zijn mond te houden, omdat er nog procedures lopen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d