Arriva wil helpen in Fyra-kwestie

30 maart 2013 om 09:50 door © 2013 ANP
Arriva wil helpen in Fyra-kwestie

HEERENVEEN (ANP) - Vervoersbedrijf Arriva ziet een rol voor zichzelf in het oplossen van de problemen rond de Fyra. ,,Met Deutsche Bahn achter ons denk ik dat wij kunnen helpen'', zegt Arriva-directeur Anne Hettinga zaterdag in NRC Handelsblad.

Arriva heeft als dochterbedrijf van Deutsche Bahn namelijk de nodige kennis op het gebied van hogesnelheidslijnen, zegt Hettinga. De directeur noemt het een ,,blamage'' dat het hsl-spoor ter waarde van miljarden nu niet gebruikt wordt.

De hogesnelheidstrein Fyra, die Amsterdam en Brussel met elkaar verbindt, werd vorig jaar kort na zijn introductie van het spoor gehaald omdat de treinstellen steeds kapot gingen. Sindsdien rijden er geen treinen over de hogesnelheidslijn.

Arriva laat zaterdag weten snel om de tafel te willen met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur om te praten over een oplossing. Het bedrijf kan hier nog geen concrete invulling aan geven, omdat de inhoud van de contracten met de NS niet bekend is, zegt een woordvoerder.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d