Steakhouse in Amsterdam schotelt onwetende klanten al jaren paard voor

14 februari 2013 om 14:43 door D. van Aken
Steakhouse in Amsterdam schotelt onwetende klanten al jaren paard voor

Steakhouse Piet de Leeuw in de Noorderstraat in Amsterdam schotelt zijn onwetende klanten al jaren paard voor. Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en een DNA-lab en hieruit bleek dat het geen runder- maar paardenbiefstuk betrof.

De eigenaar van het restaurant in de Noorderstraat bezweert er niets van te begrijpen. "We hebben een naam en een reputatie hoog te houden. Wellicht is er bij een levering een stuk paard doorheen geglipt, of is er iets misgegaan bij de leverancier."

De leverancier, die levert aan meer dan 300 Amsterdamse restaurants, laat echter weten dat het restaurant ,,misschien al wel 10 jaar'' wekelijks dozen vol paard bij hem bestelt. "Wij leveren gewoon waar de klant om vraagt", zegt hij tegen de krant. Er staat ook een plaatje van een paard op iedere verpakking.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d