PvdA voor aangepast downloadverbod

22 november 2012 om 18:40 door Novum
PvdA voor aangepast downloadverbod

De PvdA schaart zich toch achter een downloadverbod. Dit verbod mag niet gericht zijn tegen particulieren, maar alleen tegen commerciële aanbieders van materiaal dat auteursrechterlijk beschermd is. In de vorige kabinetsperiode was de PvdA tegen een downloadverbod.

PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt zei donderdag in de Tweede Kamer voorstander te zijn van vrij internet, maar hij wil illegale handel wel aanpakken. In de vorige kabinetsperiode was de PvdA tegen een downloadverbod. Nu de sociaaldemocraten wel voor een verbod in afgeslankte vorm zijn biedt dit staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) de mogelijkheid om weer aan de slag te gaan met zijn plan.

Teeven maakte eind vorige maand bekend dat er per 1 januari een thuiskopieheffing van maximaal vijf euro komt op smartphones, telefoons met mp3-spelers, tablets, hdd-recorders en settopboxen. Dit voerde hij in ter vervanging van het downloadverbod, dat geen meerderheid kreeg.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d