"Niet tegen opgaan van GroenLinks in de PvdA"

2 oktober 2012 om 15:36 door Joost Tadema
"Niet tegen opgaan van GroenLinks in de PvdA"

Voormalig Tweede Kamerlid Ineke van Gent en oud-Europarlementariër Joost Lagendijk zijn niet tegen een opgaan van GroenLinks in de PvdA. Dat zeggen ze deze week in het weekblad Vrij Nederland. Van Gent van GroenLinks wil de partij "niet zomaar opheffen", maar vindt dat er ook geen taboe op de discussie moet rusten. "Ik ben altijd al een voorstander geweest van linkse samenwerking. Als het erop aankomt, zou ik kiezen voor een fusie met de PvdA." Joost Lagendijk denkt op zijn beurt dat de huidige basis van de partij te smal is waardoor GroenLinks afhankelijk blijft van de aantrekkingskracht van de PvdA. "Dan kunnen we er misschien beter voor kiezen onze groene ideeën onderdeel te maken van een bredere beweging door de krachten te bundelen met de PvdA", stelt Lagendijk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d