KNVB presenteert plan voor acceptatie homoseksualiteit

8 oktober 2012 om 16:44 door Joost Tadema / ANP
KNVB presenteert plan voor acceptatie homoseksualiteit

De KNVB presenteert donderdag in Utrecht een plan waardoor homoseksualiteit in de voetbalsport meer geaccepteerd zou moeten worden. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) krijgt het plan overhandigd door KNVB voorzitter Michael van Praag. Voetbalclubs ADO Den Haag en MVV Maastricht zijn ook aanwezig. Deze twee clubs uit het betaalde voetbal hebben het onderwerp homo-acceptatie al enige tijd op de kaart en hiertoe al actie ondernomen. MVV werkt samen met de gemeente Maastricht, COC Limburg en voetbalclubs die lid zijn van Maastricht United. Donderdag, op nationale coming-out-dag, ondertekenen die partijen een samenwerkingsverband om homofobie binnen de voetbalverenigingen aan te pakken.

Michael van Praag zat in juni voor het eerst rond de tafel met de Stichting Meer dan Voetbal, de alliantie Gelijkspelen, NOC*NSF, de John Blankensteijn Foundation, COC Nederland, scheidsrechter Jeroen Sanders, oud-voetballer Wensley Garden en redacteuren en medewerkers van de website gay.nl. De afgelopen maanden is aan het plan gewerkt.

Op nationale coming-out-dag hijsen 37 gemeenten in Nederland, het ministerie van OCW en het landelijke kennisinstituut en adviesbureau Movisie de regenboogvlag. Na het startsein door OCW om 08.00 uur gaan de vlaggen één voor één in top. Het initiatief komt van de gemeente Amersfoort. Ook steden als Amsterdam, Eindhoven, Breda, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Zwolle doen mee.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d