Stoffelijke resten gevonden in vergeten graven kamp Westerbork

21 september 2012 om 10:45 door Novum
Stoffelijke resten gevonden in vergeten graven kamp Westerbork

Bij bodemonderzoek in de buurt van kamp Westerbork zijn donderdag stoffelijke resten gevonden. Het gaat vermoedelijk om Nederlandse SS'ers en NSB'ers die er na de oorlog waren vastgezet en er na hun dood werden begraven. Dat heeft het herinneringscentrum Westerbork vrijdag bekendgemaakt.

De graven hadden in 1960 geruimd moeten worden, maar tot voor kort was onduidelijk of dat wel gebeurd was. Ook de exacte locatie van de begraafplaats was jarenlang onbekend. De vergeten graven werden vorige week met behulp van de Bergings- en Indentificatiedienst van de Koninklijke Landmacht en onderzoekers van het KLPD gevonden.

Donderdag werden de eerste graven blootgelegd. De stoffelijke resten worden na identificatie op een andere plaats herbegraven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d