Op Vlieland zijn alle stemmen binnen

12 september 2012 om 16:57 door Joost Tadema / Novum
Op Vlieland zijn alle stemmen binnen

Het opkomstpercentage voor de Tweede Kamerverkiezingen op Vlieland is volledig gehaald. Het percentage lag rond 16.00 uur al op honderd procent. Dat meldt de gemeente op haar website. Rond 15.00 uur lag het opkomstcijfer met 840 stemmen op 96 procent. Een uur later werd het 875e stembiljet in de stembus geworpen, waarmee het opkomstpercentage de honderd procent bereikte. In 2010 werden in totaal 993 stemmen uitgebracht. Volgens de gemeente van het waddeneiland ligt de opkomst nu al zo hoog omdat veel mensen uit andere gemeentes die op het Waddeneiland verblijven hun stem met een kiezerspas hebben uitgebracht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d