Floriade 2022 in Almere

24 september 2012 om 12:13 door Joost Tadema / ANP
Floriade 2022 in Almere

Almere mag de Floriade 2022 organiseren. Dat heeft de Nederlandse Tuinbouw raad zojuist bekendgemaakt op een speciaal belegde persconferentie. Daarmee verkiest de NTR Almere boven de gemeenten Amsterdam, Groningen en de regio Boskoop als gastheer voor de zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De andere steden die meedongen naar dit evenement waren Amsterdam, Groningen en Boskoop. Het plan voor de Floriade in Almere behelst onder meer de bouw van een nieuwe groene stadswijk aan de zuidoever van het Weerwater, een meer in/bij de stad. De kosten bedragen 77 miljoen euro. Almere en de provincie betalen ieder tien miljoen euro, de rest van de kosten moeten volgens het plan worden opgebracht door kaartverkoop en sponsoren. Voor Almere betekent de organisatie van de Floriade de grootste investeringsimpuls in haar geschiedenis; de directe investeringen bedragen alleen al 360 miljoen euro. Volgens de NTR is ,,het plan van Almere over de hele linie van hoge kwaliteit, met een duidelijke samenhang in visie, locatie en ontwerp, financiën en organisatie''. De gemeente laat weten erg blij te zijn met de toekenning van het evenement. ,,Met de Floriade krijgt Almere er een internationaal cultuur- en recreatiepark bij, waarin natuur centraal staat. Het vormt de start van een nieuwe, blijvende stadswijk in het centrum van de stad, met de naam Almere Floriade.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d