Bijna drie miljoen voor werken Scheringa Museum

18 september 2012 om 20:30 door Novum
Bijna drie miljoen voor werken Scheringa Museum

De verkoop van een groot deel van de collectie van het Scheringa Museum heeft dinsdag inclusief de veilingkosten bijna 2,9 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit een overzicht op de website van veilinghuis Christie's.

Christie's veilt 221 kunstwerken uit het Scheringa Museum, die samen tussen de zes en de tien miljoen euro moeten opbrengen. Dinsdag werden in Amsterdam 160 werken van 53 verschillende naoorlogse kunstenaars geveild.

Onder de werken die dinsdag onder de hamer gingen, zat werk van de Amerikaanse realisten Duane Hanson, Alex Katz en Eric Fischl en de Turkse kunstenaar Taner Ceylan, de Duitse kunstenaar Tim Eitel en de Israëlische kunstenaar Yigal Ozeri.

Op 27 november 2012 wordt een nieuwe veiling gehouden en in het najaar van 2012 en het voorjaar van 2013 worden bij Christie's in Londen, New York en Hongkong nog eens 26 werken geveild.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d