Nationale Ballet viert jubileum met records

13 juli 2012 om 13:02 door Novum
Nationale Ballet viert jubileum met records

Het Nationale Ballet heeft afgelopen seizoen een recordaantal bezoekers naar de voorstellingen zien komen. Daarnaast haalde het dansgezelschap, dat zijn vijftigjarige bestaan vierde, een recordbedrag binnen aan inkomsten uit fondsenwerving, maakte het Nationale Ballet vrijdag bekend.

Het ballet verwelkomde dit culturele seizoen ruim 122 duizend bezoekers. Dat zijn er enkele duizenden meer dan in 1997-1998, toen het vorige record werd gevestigd. De inkomsten uit fondsenwerving waren eveneens goed voor een record. In het jubileumseizoen werd bijna anderhalf miljoen euro binnengehaald.

Ook met de gemiddelde zaalbezetting werd een record gevestigd. In Het Muziektheater Amsterdam en andere schouwburgen waar het ballet optrad was die 88 procent. Het Nationale Ballet sluit zijn jubileumseizoen vrijdagavond af met een voorstelling van Giselle in Turkije.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d