Museum organiseert naakt eerbetoon Van Gogh

30 juli 2012 om 17:10 door Novum
Museum organiseert naakt eerbetoon Van Gogh

Een rondreizend museum roept liefhebbers van Vincent van Gogh op om zich, letterlijk, bloot te geven. Het Itinerant Museum of Art (Itima) zoekt over de hele wereld mensen die hun lichaam willen laten beschilderen als eerbetoon aan de schilder, zo maakte het museum maandag bekend.

Het naakttribuut maakt deel uit van de zogeheten Living Art Collection van het Itima. Het is de bedoeling dat mensen over de hele wereld als levende kunstwerken meedoen.

Het is niet de eerste keer dat het museum, dat kunst wil democratiseren, een naakt eerbetoon organiseert. Dinsdag laten mensen wereldwijd hun naakte lichaam beschilderen als hulde aan de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo.

Eerder werden op dezelfde manier Pablo Picasso, Joan Miró en Yves Klein geëerd in Basel, Brussel, Keulen en Frankfurt. De organisatie hoopt Van Gogh komend jaar in minstens dertig plaatsen in de wereld te eren, waaronder Amsterdam en Van Goghs geboortedorp Zundert.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d