Scootmobieler in paniek bij bel spoorslagbomen

5 juni 2012 om 09:35 door Niels Rigter
Scootmobieler in paniek bij bel spoorslagbomen

Ouderen in gehandicaptenvoertuigen zijn onevenredig vaak betrokken bij ongevallen op spoorwegovergangen. Vorig jaar waren er negen dodelijke aanrijdingen met een trein. Dit jaar waren het er al zeven. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) was in de meeste gevallen een scootmobiel betrokken. “Ouderen raken nogal eens in paniek als ze midden op de overweg rijden als de bel gaat”, schetst Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland. “De twijfel slaat toe: moet ik doorrijden of terug? Als ze teruggaan, kunnen ze met de wielen vast komen te zitten, of dat ze omkiepen, met alle gevolgen van dien.” Daarom is de boodschap tijdens de cursussen die VVN samen met Prorail geeft: hoor je de bel als je al aan het oversteken bent, rij dan door. De scootmobielcursus maakt deel uit van een campagne van Prorail om het aantal ongevallen bij spoorwegovergangen omlaag te krijgen. Niet alleen op overwegen vallen slachtoffers. Vorig jaar kwamen er 25 gebruikers van een scootmobiel om in het verkeer.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d