NS schaft vakantiedienstregeling af

5 juni 2012 om 14:50 door Metro
NS schaft vakantiedienstregeling af

NS meldt op haar website: "NS rijdt met ingang van deze zomer in vakantieperiodes een gewone dienstregeling voor de reiziger. In tegenstelling tot eerdere jaren is er dus geen vakantiedienstregeling met minder treinen per uur." Vanaf 2003 reed de NS in vakanties met minder treinen. Dit voornamelijk in de spits en op minder drukke trajecten. Volgens NS was dit "voor reizigers soms wennen en vervelend. Bijvoorbeeld omdat zij nog maar twee treinen per uur hadden in plaats van vier." NS kiest er daarom voor om vanaf deze zomer in de vakantieperiodes net zoveel treinen in te zetten als door het jaar heen. Wel worden de treinen qua lengte naar eigen zeggen afgestemd op de vraag en het verminderde aantal reizigers in de vakanties.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d