CDA wil verkeershufter bestraffen met ‘aso-slot’

4 juni 2012 om 08:37 door Klaas Boomsma
CDA wil verkeershufter bestraffen met ‘aso-slot’

Notoire verkeersovertreders schrikken niet van boetes, zij verdienen speciale aandacht. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe wil in auto’s van onverbeterlijke verkeersovertreders een ‘aso-slot’ laten inbouwen.
“Er zit geen rek meer in de hoogte van boetes”, signaleert De Rouwe. “We weten dat er een categorie verkeersdeelnemers is die zich niets aantrekt van acceptgiro’s.” Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) kan boete na boete innen, er kan een rijontzegging worden opgelegd, maar er is een groep die gewoon doorrijdt. Het aso-slot in de auto moet gaan registreren of iemand te hard rijdt, bumper kleeft of door rood rijdt. Blijkt dat een ‘verkeershufter’ zich nóg niet kan gedragen, dan worden auto en rijbewijs afgepakt. “Alle techniek is voorhanden, maar de geïntegreerde techniek is er nog niet.” De Rouwe hoopt dat Nederland als eerste komt met een aso-slot.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d