Verdachte drievoudige moord Landsmeer overleden

12 mei 2012 om 11:50 door Novum
Verdachte drievoudige moord Landsmeer overleden

De 34-jarige verdachte van drie moorden in de gemeente Landsmeer die zichzelf vrijdag neerschoot in zijn woning in Amsterdam-Noord, is overleden. De man bezweek vrijdagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen, laat de politie zaterdag weten.

De politie denkt dat de man betrokken is geweest bij de moord op twee mannen in december in Purmerland, dat onder de gemeente Landsmeer valt. De slachtoffers van 42 en 40 jaar oud werden gevonden op een parkeerplaats en zijn met een vuurwapen om het leven gebracht. De man werd ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 34-jarige man die een maand later in het Noordhollands Kanaal in dezelfde gemeente werd aangetroffen.

De Amsterdammer schoot zichzelf vrijdagmiddag in zijn woning aan de Wognumerstraat neer na een urenlange belegering door de politie. Hij had zich opgesloten in zijn slaapkamer en leek zich aanvankelijk te willen overgeven aan het arrestatieteam. Plosteling verbrak hij echter het contact met de onderhandelaar, waarna een schot klonk.

Voor de moorden werd in februari al een 45-jarige man uit Purmerend opgepakt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d