Tjibbe Joustra wordt toezichthouder RUG

15 mei 2012 om 09:40 door Novum
Tjibbe Joustra wordt toezichthouder RUG

Tjibbe Joustra wordt voorzitter van de raad van toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De 61-jarige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vervult die functie vanaf 1 september.

Joustra, die heeft gestudeerd aan de RUG, is ook lid van de raad van toezicht van Staatsbosbeheer en bestuurslid van het Nationaal Groenfonds. In het verleden was hij onder meer werkzaam als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.

Demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra (VVD) heeft ook Harm Post benoemd tot lid van de raad van toezicht. Post is nu directeur van Groningen Seaports en tevens honorair consul voor Noorwegen. Hij treedt op 1 maart 2013 toetreden tot de raad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d