Prinses Mabel stopt bij vredesorganisatie

8 mei 2012 om 18:50 door Novum
Prinses Mabel stopt bij vredesorganisatie

Prinses Mabel stopt per direct als directeur van The Elders. De organisatie laat dinsdag weten 'met tegenzin' te hebben ingestemd met haar ontslag. De prinses legt haar functie neer vanwege haar persoonlijke situatie. Haar echtgenoot prins Friso ligt in coma sinds een skiongeluk.

The Elders is een vredesorganisatie waarvoor prominenten zich inzetten. Mabel was sinds 2008 de algemeen directeur van de organisatie die zich over wereldproblemen buigt. Andere leden zijn onder anderen Jimmy Carter, Kofi Annan en Nelson Mandela. De prinses blijft wel parttime aan als 'senior advisor'.

Aartsbisschop Desmond Tutu, voorzitter van de organisatie, laat in een reactie weten dat Mabel een 'uitstekende en onvermoeibare' directeur is geweest. "Niemand had dat met meer integriteit, inzet en effectiviteit kunnen doen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d