Pim Fortuynplaats onthuld

5 mei 2012 om 22:35 door Novum
Pim Fortuynplaats onthuld

In Rotterdam wordt zondag de locatie van de Pim Fortuynplaats officieel onthuld. Het gaat om een deel van de korte Hoogstraat, waar ook het standbeeld van Fortuyn staat. Het is exact tien jaar geleden dat de politicus werd neergeschoten op het Mediapark in Hilversum.

Ook vinden er zondag verschillende herdenkingen plaats. De dag begin met een herdenkingsmis in de Laurentiuskathedraal, waar de politicus na zijn dood lag opgebaard. In de middag vindt op het stadhuis een symposium plaats, waar onder meer demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) spreekt.

Opstelten was burgemeester van Rotterdam toen Fortuyn vermoord werd. Ook ten tijde van de grote overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen van Leefbaar Rotterdam, onder leiding van Fortuyn, was de VVD'er de Rotterdamse burgervader.

Vervolgens gaat men in een tocht naar het standbeeld, waar Marco Pastors en burgemeester Ahmed Aboutaleb spreken. Rond 18.00 uur wordt de nieuwe naam onthuld.

Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 doodgeschoten door milieuactivist Volkert van der G. De politicus werd 54 jaar oud.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d