Ontsnapte gevangene opgepakt in Vondelpark

12 mei 2012 om 16:25 door Novum
Ontsnapte gevangene opgepakt in Vondelpark

Een gevangene die zaterdagochtend was ontsnapt uit een gevangenis in Amsterdam is korte tijd later opgepakt in het Vondelpark. Dat meldt de politie. De man is weer overgedragen aan de gevangenis. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil niet zeggen waarvoor de man vastzit en hoe hij kon ontsnappen.

De gevangene zat vast in het huis van bewaring aan de Havenstraat, vlak bij het Vondelpark. Bij de zoektocht naar de man werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Ook gingen politie-eenheden op de grond op zoek. Toen agenten hem in het park herkenden, pakten ze hem op.

Het ministerie wil met het oog op de privacy van de ontsnapte gevangene niet kwijt waarvoor hij vastzat. "Maar het is geen zware misdadiger", aldus een woordvoerder. De man zat in voorarrest en is nog niet veroordeeld.

Volgens AT5 zit de man nu in een isoleercel. De Amsterdamse stadszender kreeg een telefoontje van een medegevangene. Die gedetineerde vertelde ook dat de man over een hek van zes meter was geklommen om in vrijheid te geraken. Dat gebeurde toen de bewakers waren afgeleid. De plek zou onder gevangenen bekendstaan als zwakke plek.

Een woordvoerder van het ministerie wil het verhaal van AT5 niet bevestigen. "We vertellen nooit hoe gevangenen zijn ontsnapt. We willen ze niet op ideeën brengen." Als de gevangenis inderdaad een zwakke plek vertoont zou dat een 'kwalijke zaak' zijn. Volgens de zegsvrouw moet dat echter eerst worden uitgezocht. Er komt een onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d