Kamer: geen aanbesteding ov in grote steden

10 mei 2012 om 19:15 door Novum
Kamer: geen aanbesteding ov in grote steden

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een initiatiefwetsvoorstel om het openbaar vervoer in de grote steden niet aan te besteden. De PVV steunt een initiatiefwetsvoorstel van de SP, PvdA, D66 en GroenLinks hierover, meldt de partij donderdag.

Het wetsvoorstel om Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hun eigen openbaar vervoer te laten regelen, is donderdag ingediend. Het voorstel was al geruime tijd in voorbereiding en was al naar de Raad van State gestuurd voor advisering.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, mogen de grote steden zelf bepalen hoe zij het openbaar vervoer willen organiseren. De publieke vervoersbedrijven GVB, RET en HTM hoeven dan niet te worden verkocht. De indieners vinden dat door de val van het kabinet-Rutte de weg vrij is om de door de regering aan de grote steden opgelegde aanbesteding in het openbaar vervoer terug te draaien.

De PVV laat donderdagavond weten te willen dat de steden weer zelf moeten kunnen bepalen hoe zij het openbaar vervoer willen organiseren. "De verplichting tot aanbesteden van het ov in de grote steden moet dan ook worden teruggedraaid", aldus PVV-Kamerlid Léon de Jong.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d