Inspectie sluit amateuristische tandarts Helmond

16 mei 2012 om 17:25 door Novum
Inspectie sluit amateuristische tandarts Helmond

Een tandartsenpraktijk in Helmond moet per direct zijn deuren sluiten. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag bepaald. Tijdens een onaangekondigd bezoek van de inspectie was een onbevoegde assistent een kies aan het trekken bij een patiënt.

Ook de hygiëne bij de tandarts bleek zwaar onder de maat. De medewerkers desinfecteerden hun handen niet met alcohol en de instrumenten werden niet goed schoongemaakt. Ook konden de inspecteurs niet vaststellen of het apparaat dat instrumenten steriliseert wel goed werkte.

Verder kon de praktijk niet aantonen veilig met röntgenapparatuur te kunnen werken. Een klachtenregeling bleek niet te bestaan en de praktijk voldoet niet aan de eisen voor een jaarlijks kwaliteitsverslag.

De deuren van de praktijk mogen pas weer open als de IGZ hiervoor toestemming geeft na een vervolginspectie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d