Grote brand legt verlichtingzaak Almelo in as

26 mei 2012 om 13:25 door Novum
Grote brand legt verlichtingzaak Almelo in as

Bij een grote brand in Almelo is zaterdag een bedrijf volledig verwoest. Het gaat om horeca-inrichtingsbedrijf Amedi aan de Noordbroek. Bij de brand in het bedrijf dat is gespecialiseerd in verlichting kwam veel rook vrij. De rookpluim was in de wijde omgeving te zien, meldt de brandweer.

De brand brak rond 10.45 uur uit in de bedrijfshal van honderd bij vijftig meter. Uit voorzorg werden een kinderspeelparadijs en een deel van een dierenasiel ontruimd. De kinderen werden opgevangen in een fitnessclub, de dierenambulance en de politie ontfermden zich over de geëvacueerde dieren.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een achterliggend bedrijf. De bedrijfshal brandde echter volledig uit en kan als verloren worden beschouwd. Om 13.50 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Mogelijk zijn in de omgeving roetdeeltjes terechtgekomen. Die kunnen bij elkaar worden geveegd en in gewoon in de prullenbak worden weggegooid.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d