Faillissement Libridis lijkt nabij

14 mei 2012 om 17:07 door Novum
Faillissement Libridis lijkt nabij

Het personeel van boekengroothandel Libridis in Sittard wordt maandag bijeengeroepen. Dat meldt boekblad.nl. Of de bijeenkomst te maken heeft met geruchten over een ophanden zijnd faillissement van het boekenbedrijf wil de groothandel niet zeggen. Een woordvoerder wilde niet op de berichten ingaan, maar zegt dat maandagavond mogelijk meer bekend wordt gemaakt over de situatie waarin het bedrijf verkeert. Bij Libridis werken 225 mensen. Sinds begin mei doen geruchten de ronde dat de groothandel afstevent op een faillissement. De Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU) heeft haar 215 leden aangeraden geen boeken meer te leveren aan het bedrijf, bevestigt de vereniging na eerdere berichtgeving in De Limburger. In een e-mail schrijft de VZU te verwachten dat Libridis niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Leden is niet alleen geadviseerd leveringen aan de groothandel stop te zetten, de VZU raadde ook aan de voorraden terug te halen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d