Bloemen in het water Schiehaven voor verdronken redder

30 mei 2012 om 12:02 door Jelle van de Kamp

Kalm drijven de bloemblaadjes stroomafwaarts. Ze markeren de plek waar donderdag de 35-jarige Ramsis Kwidama in de Nieuwe Maas sprong. Om niet meer boven te komen. De Rotterdammer, afkomstig van Curaçao, wilde een 12-jarige jongen redden. Maandag werd zijn levenloze lichaam gevonden. Aan de Schiehaven, waar het drama plaatsvond, werd gisteravond een emotionele bijeenkomst georganiseerd. “Het was een daad uit liefde, en liefde is wat wij nodig hebben in deze maatschappij. Laat daarom zijn dood niet zinloos zijn”, zo sprak de voorganger van de ceremonie, die door enkele honderden familieleden en bekenden werd bijgewoond. Wat zich vorige week precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De politie zoekt nog naar twee jongetjes die ook in de Schiehaven aan het zwemmen waren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d