Apenbabyboom in Apeldoorn

15 mei 2012 om 15:15 door Novum
Apenbabyboom in Apeldoorn

In Apenheul zijn in een week tijd zes apen geboren. Berberaap Lina beviel zaterdag zelf en werd vier dagen later oma toen haar volwassen dochter Noura een kleintje kreeg, laat het Apeldoornse dierenpark dinsdag weten. De kersverse moeders lopen met hun baby's los tussen de bezoekers.

Ringstaartmaki Tumbo trapte de babyboom af door woensdag van een tweeling te bevallen. Een van de twee overleed al snel. Twee dagen later werd een roodbuikmaki geboren, gevolgd door het eerste doodshoofdaapje van het jaar. Doodshoofdapen kennen een geboorteseizoen, waarbij alle baby's binnen enkele weken geboren worden. Het park verwacht er 20 tot 25.

Vorig jaar werden in Apenheul vijf gorilla's geboren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d