Politie maakt einde aan Occupy Rotterdam

23 april 2012 om 21:54 door Jelle van de Kamp
Politie maakt einde aan Occupy Rotterdam

De politie heeft maandagavond een einde gemaakt aan de Occupy-demonstratie op het Beursplein in Rotterdam. Een aantal demonstranten werd opgepakt omdat ze weigerden te vertrekken. Burgemeester Aboutaleb vindt het te gevaarlijk om tussen de door het WTC geplaatste bloembakken te kamperen.

De demonstranten vertrokken twee weken terug van het Beursplein naar het Rodezand, omdat zij plaats moesten maken voor de marathon. Dit was eerder zo door de rechter bepaald. Maar toen de actievoerders terugkwamen troffen zij daar enkele grote bloembakken aan, geplaatst door het WTC.

De brandweer acht het niet veilig om de tenten tussen de bloembakken te laten staan. Op last van Aboutaleb heeft de politie dan ook maandag de teruggekeerde Occupiers weggestuurd en de tent in beslag genomen. Zij die weigerden te vertrekken werden aangehouden.

“Volgens de rechter mogen we hier gewoon staan, en door een slinks spelletje worden we nu gewoon als criminelen opgepakt. Wij gaan hier zeker tegen in bezwaar”, aldus woordvoerder Maria van Occupy.

“Wij hebben geen wrok tegen de politie”, vult een mede-actievoerder aan, wijzend op twee agenten die bezig zijn om de bekende gestreepte tent uit elkaar te halen. “Die mannen doen ook maar wat hen wordt opgedragen. Maar het is wel jammer om te zien dat iets vreedzaams als dit zo moet worden beëindigd.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d