Besloten zitting over uitlevering Van der Sloot

26 april 2012 om 06:36 door Novum
Besloten zitting over uitlevering Van der Sloot

Een Peruaanse rechter houdt 8 mei een besloten zitting in de Piedras Gordas-gevangenis over de uitlevering van Joran van der Sloot aan de Verenigde Staten. Hierna worden haar bevindingen naar de hoge raad gestuurd die zich een oordeel zal vormen over het verzoek. Naar verwachting duurt de behandeling enkele maanden.

Uiteindelijk beslist de Peruaanse minister van justitie en mensenrechten of de uitlevering doorgaat. Van der Sloot zal aanwezig zijn bij de zitting. Zijn raadsman, Jimenez Navarro, liet eerder deze week weten ervan uit te gaan dat de uitlevering doorgaat. De VS willen de Nederlander berechten voor een poging tot afpersing van de familie van de in 2005 op Aruba verdwenen tiener Natalee Holloway.

Van der Sloot, die hoofdverdachte is in de zaak, vroeg 250 duizend dollar, waarna hij de vindplaats van het meisje prijs zou geven. Dit gebeurde echter niet. Hij incasseerde 25 duizend dollar waarmee hij naar Peru vertrok. Daar zit hij nu een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores.

Als de uitlevering doorgaat en Van der Sloot in de VS wordt veroordeeld, gaat hij vervolgens terug naar Peru om daar eerst zijn straf uit te zitten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d